Beschrijver: De video gaat over het beroep "Manager ondernemer horeca". Een student manager ondernemer horeca spreekt samen met haar praktijkopleider over haar ervaringen en wat er nodig is om als manager ondernemer horeca aan de slag te gaan. Gedurende de video worden sfeerimpressies getoond van haar beroep en haar werkomgeving. Aan het eind van de video worden alle kenmerken en de benodigde vaardigheden allemaal op een rijtje gezet.
De video begint met centraal in beeld de titel: "Manager ondernemer horeca". Links onderin staat het logo van SBB. Op de achtergrond staat Caroline en de volgende tekst verschijnt: "Student, Caroline Avumegah". De scene gaat over naar Max met de volgende tekst in beeld: "Praktijkopleider, Max Kipp". Ze zijn netjes gekleed en staan aan een receptie. In beeld staat het volgende weergeven: "De manager/ondernemer horeca runt als eigenaar of bedrijfsleider een bar, café, restaurant of hotel", "En heeft veel contact met gasten en Collega's". Ondertussen is Caroline een klant aan het helpen.
Caroline neemt als eerste het woord.
Caroline: Mijn werk, wat ik hier doe, is heel allround. Het is nooit één richting dus het is nooit saai. Je werk moet wel leuk blijven. Als je gelukkig bent, straal je dat ook uit naar de gast. Dat is wat jou bijzonder maakt. Dat is wat ik doe bijzonder maakt.
Beschrijver: Caroline dekt een tafel. Max neemt het woord waarop Caroline reageert. Daarna neemt Max het woord.
Max: Zijn we er klaar voor, Caroline?
Caroline: Ja, ik heb net alles klaargezet.
Max: Super! De vazen staan allemaal keurig.
Dit is een extra toevoeging van de horecamanager-ondernemeropleiding. Je kan met de opleiding alle kanten op. Een mooie basis voor verschillende beroepen.
Beschrijver: Caroline heeft een klant aan de telefoon. We horen Caroline. Ze vervolgt vervolgens haar verhaal.
Caroline: Goed, met u? U zou gelijk een bestelling willen plaatsen, klopt dat?
Ik hoop dat ik in de toekomst met mensen kan werken en nog veel plezier heb in wat ik doe, zoals ik dat nu heb. Dat vind ik toch wel het belangrijkste.
Beschrijver: Max staat naast Caroline. Hij neemt nu het woord en geeft feedback over Caroline.
Max: Ze is enthousiast, leergierig, pakt dingen snel op. Dat maakt het als begeleider prettig om met haar samen te werken. Een topleerling.
Beschrijver: Het bordje van SBB komt in beeld met daarop "Wij leiden vakmensen op", het logo en "Erkend leerbedrijf". Na Max horen we Caroline. In een volgende scene horen we haar in een gesprek met de klant.
Caroline: Mensen komen hier met hoge verwachtingen en het is de uitdaging om die waar te maken of zelfs te overtreffen. Voor mij is het heel leuk als ik dat waar kan maken.
Ik wens u een fijn verblijf bij ons. Als ik iets voor u kan betekenen, laat het alstublieft weten.
Beschrijver: We gaan terug naar Max.
Max: Elke keer het wauw-moment creëren bij gasten. Dat is wel een rode draad bij ons allemaal.
Beschrijver: Caroline neemt een selfie-video op. Op de achtergrond zit een collega. Ze stelt een vraag waarop de collega antwoordt. De video gaat daarna naar een afsluiting.
Caroline: Wie gaat er mee lunchen?
Collega: Ikke.
Caroline: Let's go. Kom, we gaan.
Beschrijver: In beeld staat "Vakfacts" met daaronder "Manager ondernemer horeca". De vakfacts staan opgesomd in beeld: "kent trends, markt, wet- en regelgeving", "durft beslissingen te nemen", "kan goed met geld omgaan", "houdt het overzicht", "spreekt zijn talen". De volgende scene geeft weer: "Skills", "Manager ondernemer horeca" met daaronder de benodigde skills: "commercieel", "gastvrij en toch zakelijk", "geïnteresseerd", "georganiseerd", "verantwoordelijk", "sociaal". Ter afsluiting staat in beeld: "Dit is een productie van beroepsonderwijs (het logo van SBB) bedrijfsleven". "De opnamen voor deze film zijn gemaakt bij één of meer erkende leerbedrijven". Onder de tekst staat het logo van SBB.