Leidinggevende keuken

Keihard werken aan de heerlijkste gerechten, samen met jouw team. Als leidinggevende keuken ben je een culinaire alleskunner.

Opleiding niveau
Niveau 4
Opleiding duur
3-4 jaar
Leerweg
bol, bbl
Profiel
Horeca, bakkerij en recreatie
Richting
Horeca, toerisme en recreatie
Opleidingscode
25181

Opleiding

Je leert vooral leiding geven in de keuken. Je leert plannen en het ontwikkelen van een afdelingsplan. De financiële kant van een keuken wordt tijdens de opleiding belicht. Maar natuurlijk leer je ook alles over koken, bereidingstechnieken en productkennis.

 

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Leerweg:
Studenten­tevredenheid 7,0
Landelijk rapportcijfer
Geslaagde studenten 57%
Landelijk percentage in het afgelopen schooljaar
Doorstroom naar hbo 20%
Landelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Leerweg:
Kans op stage Goed
Voor deze opleiding, in dit jaar

Beroep

Als leidinggevende keuken ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Je verdeelt de taken over de medewerkers en je zorgt ervoor dat al het werk goed gebeurt. Daarbij let je ook op de wettelijke regels en voorschriften die gelden. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Verder stel je de menukaarten samen. Je zorgt voor de begrotingen en je let erop dat er niet teveel geld wordt uitgegeven.

Studie in cijfers

Leerweg:
Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Startsalaris €12
Landelijk gemiddeld bruto uurloon Lees meer over studie in cijfers
Afgestudeerden met werk 100%
Landelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft Lees meer over studie in cijfers