Patissier

Een beroep om je vingers bij af te likken! Maak jij straks dagelijks originele, creatieve taarten en andere lekkernijen?

Opleiding niveau
Niveau 4
Opleiding duur
1 jaar
Leerweg
bol, bbl
Profiel
Horeca, bakkerij en recreatie
Richting
Bakkerij en winkelambacht
Opleidingscode
25797

Opleiding

Je leert bijzonder banket te maken, ijs en chocolade. Je leert de ambachtelijke technieken die nodig zijn om de prachtigste taarten te maken. Je leert creatief te zijn met ingrediënten, zodat je originele producten kunt maken. Daarnaast leer je collega’s te begeleiden in de keuken.

 

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Leerweg:
Studenten­tevredenheid 7,2
Landelijk rapportcijfer
Geslaagde studenten 70%
Landelijk percentage in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Leerweg:
Kans op stage Voldoende
Voor deze opleiding, in dit jaar

Beroep

Als patissier maak je allerlei soorten gebak en taart. Je bent erg creatief en vindt het leuk om steeds weer nieuwe lekkere dingen te bedenken en te maken. Het is afwisselend werk. Het is handmatig en ambachtelijk werk. Je past verfijnde technieken toe en complexe productiemethoden zodat er géén afwijkende patisserieproducten ontstaan. Je moet de producten kunnen beoordelen en kunnen signaleren wanneer producten afwijken.Vervolgens ga je analyseren wat de oorzaak van de afwijking is en ga je knelpunten oplossen. Daarnaast doe je de inkoop en de planning van het werk. Je werkt zorgvuldig en hygiënisch.Je bent een echte teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Studie in cijfers

Leerweg:
Baankans (op dit moment) 8 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Startsalaris €13
Landelijk gemiddeld bruto uurloon Lees meer over studie in cijfers
Afgestudeerden met werk 89%
Landelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft Lees meer over studie in cijfers